5
(6)
מרק בטטה
מרק כתומים עשיר בטעם מתקתק כמו שילדים אוהבים 🙂
Ingredients
מצרכים
- 2 בטטות (עדיף חתוכות לקוביות)
- 1 גזר חתוך
- 1 בצל קטן חתוך
- 200 גרם דלעת (לא חובה)
- 2 שיני שום
- 1 כף אבקת מרק עוף / ירקות
- 1 כף סוכר
- 1 שורש פטרוזיליה (לא חובה)
- ½ כפית בהרט
- ½ כפית כמון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם.
Instructions
אופן ההכנה
- לשפוך לסיר המרק את השמן זית ולהקפיץ את כל הירקות החתוכים (כולל השום) כמספר דקות על אש בינונית, ולהוסיף את אבקת המרק.
- למלא את הסיר במים, כך שיכסה את כל הירקות ולהביא לרתיחה.
- להוסיף את כל התבלינים ולבשל עד שכל הירקות מתרככים לגמרי.
- לאחר מכן לתת למרק קצת להתקרר, ואז לרסק את כל הירקות בבלנדר.
- להחזיר הכל לסיר המרק, לערבב ולבשל עוד כ-20 דקות על אש נמוכה. ניתן להוסיף מים במידה והמרק יצא סמיך מידי.
- מומלץ להגשה עם חתיכות פרמזן / קרוטונים / חתיכות פטרוזיליה. ובתיאבון 🙂
Notes


האם אהבת את המתכון?
לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור