5
(6)

מרק בטטה

מרק כתומים עשיר בטעם מתקתק כמו שילדים אוהבים 🙂

Ingredients

מצרכים

  • 2 בטטות (עדיף חתוכות לקוביות)
  • 1 גזר חתוך
  • 1 בצל קטן חתוך
  • 200 גרם דלעת (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • 1 כף אבקת מרק עוף / ירקות
  • 1 כף סוכר
  • 1 שורש פטרוזיליה (לא חובה)
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כפית כמון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

Instructions

אופן ההכנה

  • לשפוך לסיר המרק את השמן זית ולהקפיץ את כל הירקות החתוכים (כולל השום) כמספר דקות על אש בינונית, ולהוסיף את אבקת המרק.
  • למלא את הסיר במים, כך שיכסה את כל הירקות ולהביא לרתיחה.
  • להוסיף את כל התבלינים ולבשל עד שכל הירקות מתרככים לגמרי.
  • לאחר מכן לתת למרק קצת להתקרר, ואז לרסק את כל הירקות בבלנדר.
  • להחזיר הכל לסיר המרק, לערבב ולבשל עוד כ-20 דקות על אש נמוכה. ניתן להוסיף מים במידה והמרק יצא סמיך מידי.
  • מומלץ להגשה עם חתיכות פרמזן / קרוטונים / חתיכות פטרוזיליה. ובתיאבון 🙂

Notes

מרק בטטהמרק בטטה

האם אהבת את המתכון?

לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור

השארת תגובה