5
(6)
חלות מתוקות
חלות מתוקות וטעימות לערב שבת.
Ingredients
מצרכים
- 1 קילו קמח מצה
- 50 גרם שמרים
- ¾ כוס סוכר
- 2 ביצים
- ½1 כוס מים פושרים
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שומשום
Instructions
אופן ההכנה
- יש להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב, למעט החלמון.
- להוסיף לתערובת את המים בצורה איטית והדרגתית.
- במקביל להתחיל ללוש את הבצק.
- לאחר קבלת בצק רך ואחיד, יש להניח את הבצק לטפוח, לפחות פי 2 מגודלו.
- יש לחלק את הבצק ל-6 חלקים וליצור רצועות ארוכות ליצירת 2 חלות צמה ארוכות (3 רצועות לכל חלה).
- כעת להניח את 2 החלות על תבנית משומנת / נייר אפייה, ובעזרת מברשת מורחים את החלמון ומפזרים את השומשום.
- יש לתת לחלות לתפוח שוב כשעה ואז להכניס לתנור לחום של כ-180 מעלות ל40 דקות.
האם אהבת את המתכון?
לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור