Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
חלות מתוקות
חלות מתוקות וטעימות לערב שבת.
Ingredients
מצרכים
1
קילו
קמח מצה
50
גרם
שמרים
¾
כוס
סוכר
2
ביצים
½1
כוס
מים פושרים
1
חלמון
ביצה
1
כפית
מלח
2
כפות
שומשום
Instructions
אופן ההכנה
יש להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב, למעט החלמון.
להוסיף לתערובת את המים בצורה איטית והדרגתית.
במקביל להתחיל ללוש את הבצק.
לאחר קבלת בצק רך ואחיד, יש להניח את הבצק לטפוח, לפחות פי 2 מגודלו.
יש לחלק את הבצק ל-6 חלקים וליצור רצועות ארוכות ליצירת 2 חלות צמה ארוכות (3 רצועות לכל חלה).
כעת להניח את 2 החלות על תבנית משומנת / נייר אפייה, ובעזרת מברשת מורחים את החלמון ומפזרים את השומשום.
יש לתת לחלות לתפוח שוב כשעה ואז להכניס לתנור לחום של כ-180 מעלות ל40 דקות.