קיש ממש טעים שניתן לגוונו עם איזה ירקות שרק רוצים. בנוסף ניתן לעשות קישים אישיים ולהקפיא. לא חייבים לעשות את הבצק, ניתן לקנות בצק פריק ולרפד בו את התבנית. בכל מקרה יוצא מעדן :-)
Ingredients
מצרכים לבצק
200גרם קמח
100גרםחמאה חתוכה לקוביות
½כפית מלח
½כפית סוכר
1חלמון
3כפותמים קרים
מצרכים לבלילת הקיש
1שמנת מתוקה
5כפותפרמזן
1כףאבקת מרק עוף
2ביצים טרופות
1גביעשמנת חמוצה
1כפיתשום כתוש
⅓כוסשמיר קצוץ (לא חובה)
4כפותקמח
ירקות לקיש
1כוסכרובית חתוכה קטן
1כוסכוס פלפל אדום חתוך
1בצל קטן (לא חובה)
1קולרבי מגורד בפומפייה
½כוסבצל ירוק חתוך
Instructions
אופן ההכנה של הבצק
שופכים לקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים ללוש.
מוסיפים בין 3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים כשעה למקרר.
אופן הכנה
לטגן את כל הירקות על המחבת כ-10 דקות ולהוסיף כפית אבקת מרק.
לערבב את כל חומרי הבלילה לתערובת אחידה
להוריד את הירקות מהאש ולצנן קצת, ואז להעבירם לבלילה ולערבב.
לרפד את תבניות הקיש או תבנית קיש גדולה בבצק ולדקור קצת עם מזלג.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להעביר את הבלילה לתבניות הקיש ולהכניסם לתנור לכ-40 דקות.
לקיש טעים במיוחד מומלץ לטגן פרוסות חצילים ולשים בתבנית הקיש לפני האפייה. החציל נותן לבלילה טעם מיוחד בזמן האפייה.