מתכון שמצריך קצת התעסקות, אך לגמרי שווה את העבודה!!!ניתן לעשות הכל בהדרגה, קודם החצילים ובהמשך את תערובת הבשר.הכי כיף בסוף להרכיב את המנה :-)
Ingredients
חצילים
3חצילים פרוסים בעובי 1 ס"מ (לאורך)
שמן זית או שמן לטיגון עמוק
1חציל בלאדי גדול
הכנת תערובת הבשר
750גרםבשר בקר טחון
3 כפותשמן זית
1בצל חתוך קטן
100גרםצנובריםלא חובה
2כפותעלי רוזמרין טרי חתוך קצוץ דקלא חובה
1כףבהרט
1כפיתפלפל שחור גרוס
1כפיתפפריקה מתוקהניתן גם פפריקה חריפה
1כפיתמלח
2כפותשום כתוש
רוטב העגבניות
1כףשמן זית
3שיני שום קצוץ דק
100מ"לרוטב עגבניות איזה שאוהבים
5כפותקטשופ
1כוסמים
1כפיתאבקת מרק עוףלא חובה
1כףסוכר
רוטב בשמל
40גרםחמאה
4כפותקמח לבן
2כוסותחלב
80גרםגבינת קשקבל מגורדת
¼כוסיין לבןלא חובה
Instructions
חצילים
ניתן לטגן את פרוסות החצילים בשמן עמוק או לחילופין למרוח את הפרוסות בשמן זית ולהכניסן לתנור.
את החציל בלאדי הגדול יש לשים בתנור כשעה (להוריד את החלק הירוק ולחורר אותו עם מזלג). חשוב לשים בתוך תבנית נירוסטה קצת עמוקה על מנת שכל הנוזלים לא ילכלכו את התנור.
לאחר שהחציל בלאדי מוכן, יש להוציא את הכל לתוך קערה ולהכין מעיין מחית חציל.
הבשר
לטגן את הבצל בשמן הזית מספר דקות ולהוסיף הצנוברים עד להשחמה קלה.
להוסיף את הבשר ולדאוג לפורר אותו עם מזלג עד שמזהיב.
להוסיף את התבלינים והשום ולהוריד מהאש.
להוסיף לתערובת הבשר את החציל בלאדי המוכן.
רוטב העגבניות
לטגן את שיני השום ולהוסיף את כל שאר מרכיבי הרוטב, לבשל עד לרתיחה ולהניח בצד.
רוטב הבשמל
תחילה לחמם את החמאה ותוך כדי ערבוב להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב עד שנהיית בלילה סמיכה ללא גושים. שימו לב, זה קורה מהר, לעבוד עם אש בנונית, ועדיף עם מטרפה.
לאחר מכן, להוסיף את החלב בהדרגה, גם תוך כדי ערבוב. באופן כללי, כל הזמן לערבב. מדובר בכמה דקות בלבד.
כעת תגבירו קצת את האש, תערבבו עד שהבלילה נהיית סמיכה. זה הזמן להחליש את האש והוסיף את גבינת הקשקבל. וכמובן, להמשיך לערבב. ניתן להוסיף גם א היין ותבלינים לפי הטעם.
הרכבת המנה וזמן אפייה
תבנית נירוסטה בינונית - מלבנית
לחמם תנור ל-170 מעלות
עכשיו לחלק הכיפי :-)שמים חלק מפרוסות החציל בתחתית התבניתמעליהן חלק מתערובת הבשר.מעל תערובת הבשר שופכים קצת רוטב מהרוטב עגבניות.ושוב מניחים את פרוסות החצילים, תערובת בשר ורוטב העגבניות.מהדקים את הכל ומצפים ברוטב הבשמל עם מרית.
כעת מכניסים את התבנית לתנור מכוסה בנייר כסף כשעה. וכרבע שעה לפני הגשה להוריד את הנייר כסף על מנת שהמנה תקבל צבע.
לשומרי כשרות - ניתן להחליף את הרוטב בשמל בטחינה. לשים שכבה של טחינה בעשר דקות האחרונות של האפייה בתנור.