5
(8)

גראטן תפוחי אדמה

מאפה תפוחי אדמה עם גבינות, רך וטעים, מתאים כתוספת או כארוחת ערב עם סלט.

Ingredients

מצרכים

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות דקות.
  • 300 מ"ל שמת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה (לא חובה)
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כוס שמיר קצוץ (לא חובה)
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • 100 גרם פרמזן

Instructions

אופן ההכנה

  • לחמם את השמנת, החלב וגבינת המסקרפונה ולהביא לכמעט רתיחה ולהסיר מהאש.
  • להוסיף את אבקת מרק עוף, השום, המלח והפלפל, וכן את השמיר והפטרוזיליה, ולערבב לתערובת אחידה.
  • לשמן תבנית ולסדר שכבת פרוסות אחת של תפוחי אדמה.
  • לפזר עליה פרמזן ולשפוך מהתערובת עד שמכסה את תפוחי האדמה, ואז לסדר שוב שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ולחזור על פיזור הפרמזן והרוטב בצורה אחידה. לחזור על הפעולות הללו עד ששמים את כל השכבות, הפרמזן והרוטב.
  • כעת להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ולאפות כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים.
  • להכין לבינתיים סלט קטן בצד, ובתיאבון 🙂

Notes

גרטן תפוחי אדמה לפני אפייה

האם אהבת את המתכון?

לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור

השארת תגובה