5
(6)

חלות מתוקות

חלות מתוקות וטעימות לערב שבת.

Ingredients

מצרכים

  • 1 קילו קמח מצה
  • 50 גרם שמרים
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ½1 כוס מים פושרים
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שומשום

Instructions

אופן ההכנה

  • יש להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב, למעט החלמון.
  • להוסיף לתערובת את המים בצורה איטית והדרגתית.
  • במקביל להתחיל ללוש את הבצק.
  • לאחר קבלת בצק רך ואחיד, יש להניח את הבצק לטפוח, לפחות פי 2 מגודלו.
  • יש לחלק את הבצק ל-6 חלקים וליצור רצועות ארוכות ליצירת 2 חלות צמה ארוכות (3 רצועות לכל חלה).
  • כעת להניח את 2 החלות על תבנית משומנת / נייר אפייה, ובעזרת מברשת מורחים את החלמון ומפזרים את השומשום.
  • יש לתת לחלות לתפוח שוב כשעה ואז להכניס לתנור לחום של כ-180 מעלות ל40 דקות.

האם אהבת את המתכון?

לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור

השארת תגובה