5
(2)

מוסקה מעולה בסגנון יווני

מתכון שמצריך קצת התעסקות, אך לגמרי שווה את העבודה!!!
ניתן לעשות הכל בהדרגה, קודם החצילים ובהמשך את תערובת הבשר.
הכי כיף בסוף להרכיב את המנה 🙂

Ingredients

חצילים

  • 3 חצילים פרוסים בעובי 1 ס"מ (לאורך)
  • שמן זית או שמן לטיגון עמוק
  • 1 חציל בלאדי גדול

הכנת תערובת הבשר

  • 750 גרם בשר בקר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך קטן
  • 100 גרם צנוברים לא חובה
  • 2 כפות עלי רוזמרין טרי חתוך קצוץ דק לא חובה
  • 1 כף בהרט
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה ניתן גם פפריקה חריפה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שום כתוש

רוטב העגבניות

  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום קצוץ דק
  • 100 מ"ל רוטב עגבניות איזה שאוהבים
  • 5 כפות קטשופ
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית אבקת מרק עוף לא חובה
  • 1 כף סוכר

רוטב בשמל

  • 40 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח לבן
  • 2 כוסות חלב
  • 80 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • ¼ כוס יין לבן לא חובה

Instructions

חצילים

  • ניתן לטגן את פרוסות החצילים בשמן עמוק או לחילופין למרוח את הפרוסות בשמן זית ולהכניסן לתנור.
  • את החציל בלאדי הגדול יש לשים בתנור כשעה (להוריד את החלק הירוק ולחורר אותו עם מזלג). חשוב לשים בתוך תבנית נירוסטה קצת עמוקה על מנת שכל הנוזלים לא ילכלכו את התנור.
  • לאחר שהחציל בלאדי מוכן, יש להוציא את הכל לתוך קערה ולהכין מעיין מחית חציל.

הבשר

  • לטגן את הבצל בשמן הזית מספר דקות ולהוסיף הצנוברים עד להשחמה קלה.
  • להוסיף את הבשר ולדאוג לפורר אותו עם מזלג עד שמזהיב.
  • להוסיף את התבלינים והשום ולהוריד מהאש.
  • להוסיף לתערובת הבשר את החציל בלאדי המוכן.

רוטב העגבניות

  • לטגן את שיני השום ולהוסיף את כל שאר מרכיבי הרוטב, לבשל עד לרתיחה ולהניח בצד.

רוטב הבשמל

  • תחילה לחמם את החמאה ותוך כדי ערבוב להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב עד שנהיית בלילה סמיכה ללא גושים. שימו לב, זה קורה מהר, לעבוד עם אש בנונית, ועדיף עם מטרפה.
  • לאחר מכן, להוסיף את החלב בהדרגה, גם תוך כדי ערבוב. באופן כללי, כל הזמן לערבב. מדובר בכמה דקות בלבד.
  • כעת תגבירו קצת את האש, תערבבו עד שהבלילה נהיית סמיכה. זה הזמן להחליש את האש והוסיף את גבינת הקשקבל. וכמובן, להמשיך לערבב. ניתן להוסיף גם א היין ותבלינים לפי הטעם.

הרכבת המנה וזמן אפייה

  • תבנית נירוסטה בינונית - מלבנית
  • לחמם תנור ל-170 מעלות
  • עכשיו לחלק הכיפי 🙂
    שמים חלק מפרוסות החציל בתחתית התבנית
    מעליהן חלק מתערובת הבשר.
    מעל תערובת הבשר שופכים קצת רוטב מהרוטב עגבניות.
    ושוב מניחים את פרוסות החצילים, תערובת בשר ורוטב העגבניות.
    מהדקים את הכל ומצפים ברוטב הבשמל עם מרית.
  • כעת מכניסים את התבנית לתנור מכוסה בנייר כסף כשעה. וכרבע שעה לפני הגשה להוריד את הנייר כסף על מנת שהמנה תקבל צבע.
  • לשומרי כשרות - ניתן להחליף את הרוטב בשמל בטחינה.
    לשים שכבה של טחינה בעשר דקות האחרונות של האפייה בתנור.
  • בתיאבון 🙂

האם אהבת את המתכון?

לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור

השארת תגובה