5
(5)
קיש ירקות
קיש ממש טעים שניתן לגוונו עם איזה ירקות שרק רוצים. בנוסף ניתן לעשות קישים אישיים ולהקפיא. לא חייבים לעשות את הבצק, ניתן לקנות בצק פריק ולרפד בו את התבנית. בכל מקרה יוצא מעדן 🙂
Ingredients
מצרכים לבצק
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- 1 חלמון
- 3 כפות מים קרים
מצרכים לבלילת הקיש
- 1 שמנת מתוקה
- 5 כפות פרמזן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 ביצים טרופות
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 כפית שום כתוש
- ⅓ כוס שמיר קצוץ (לא חובה)
- 4 כפות קמח
ירקות לקיש
- 1 כוס כרובית חתוכה קטן
- 1 כוס כוס פלפל אדום חתוך
- 1 בצל קטן (לא חובה)
- 1 קולרבי מגורד בפומפייה
- ½ כוס בצל ירוק חתוך
Instructions
אופן ההכנה של הבצק
- שופכים לקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים ללוש.
- מוסיפים בין 3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
- עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים כשעה למקרר.
אופן הכנה
- לטגן את כל הירקות על המחבת כ-10 דקות ולהוסיף כפית אבקת מרק.
- לערבב את כל חומרי הבלילה לתערובת אחידה
- להוריד את הירקות מהאש ולצנן קצת, ואז להעבירם לבלילה ולערבב.
- לרפד את תבניות הקיש או תבנית קיש גדולה בבצק ולדקור קצת עם מזלג.
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- להעביר את הבלילה לתבניות הקיש ולהכניסם לתנור לכ-40 דקות.
- לקיש טעים במיוחד מומלץ לטגן פרוסות חצילים ולשים בתבנית הקיש לפני האפייה. החציל נותן לבלילה טעם מיוחד בזמן האפייה.
Notes


האם אהבת את המתכון?
לדירוג לחץ על הכוכבים ועל אישור